05 February 2014

Cum aleg un covor? / How Do I Choose a Rug?

- Cum aleg un covor? Ce dimensiuni aleg? Care culori sunt cele mai bune? Acestea sunt intrebarile ce ne trec prin minte cand vine vorba sa ne alegem un covor. Niste criterii de care trebuie sa ti cont sunt:

Dimensiunea

Pentru locul de luat masa: Eu iau intotdeauna marimea suprafetei mesei din Dining room, la care adaug 1.80m. Deci, in cazul in care masa ta este de 0.90m x 1.80m, as incepe cautarea unui covor 2.70mx 3.60m. Acest lucru este important, deoarece astfel scaunele vor avea toate cele patru picioare pe covor, chiar si atunci cand acestea sunt trase.

Pentru camera de zi: Daca vrei poti sa folosesti un covor mare, unde picioarele din spate ale mobilierului sa fie pe covor sau baza mobilierului sa fie la baza covorului, dacă este posibil, pentru a ajuta la unificarea spatiului. Sincer, mie imi place atunci cand vad un covor mijlociu ca marime, plutind in mijlocul unei camere sau langa canapea, doar cu o masa de cocktail pe el. Pur si simplu este facut pentru mine.Pentru dormitoare: Cea mai buna regula de pastrat in minte pentru dormitorul tau, este ca o majoritate din covor sa fie sub pat. In functie de aspectul camerei, imi place sa vad intre 0.90m si 1.20m de covor expuse pe toate cele 3 laturi ale patului sau macar 2 laturi egale din 3.

Un alt mod de a determina dimensiunea unui covor este de a masura dimensiunea camerei si apoi de a scadea aproximativ 0.50 metri. Acest lucru iti ofera o margine de 0.25m podea expusa pe fiecare latura a camerei. Cu toate acesta, trebuie tinut cont de faptul ca cele mai multe covoare de pe piata vin in dimensiuni: 1.80m x 2.70m, 2.00m x 3.00m, 2.70m x 3.60m, 3.00m x 4.00m, si 3.50m x 4.50m.

Stilul

Sa trecem la partea distractiva si sa vorbim putin despre model si stil. 
Pentru Dining rooms, uneori poate fi o idee buna sa alegem ceva cu model. Locul de luat masa, este adesea dominat de o masa mare din lemn insotita de niste scaune, astfel incat modelul de pe covor va camerei un oarecare interes si poate sa ascunda, de asemenea, orice pata survenita de la alimente. 
Cand esti la cumparaturi de covoare pentru dormitor, ar trebui sa-l simti cu picioarele goale, in cazul in care nu se supara personalul din magazin :P.
In Living room, avem nevoie de echilibru. In cazul in care mobilierul este tapitat cu model greoi, poti incepe cautarea unei piese de covor, care sa aibe un model subtil sau o culoare uni. In cazul in care mobilierul este tapitat intr-o culoare solidă, ar merge un covor cu model pentru a adauga o pata de culoare si interes in incapere.

Materialul

Fibrele, din care se alcatuiesc covoarele, sunt un lucru foarte important. Aproape intotdeauna in cazul covoarelor, se recomanda folosirea de 100% lana, deoarece aceste covoare sunt mai usor de curatat si de intretinut. Covoarele din matase si vascoza sunt incantatoare si ii da camerei un pic de stralucire, dar, daca aveti copii mici sau animale de companie, poate fi un pic mai dificil sa se pastreze proaspat si curat. Mie imi place sa folosesc sisal(fibra de bambus), jute(iuta), seagrass(iarba de mare) in multe din proiectele mele, dar bineinteles depinde de proiect, in alte cazuri folosesc shaggy rug (covor flocos).
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts